Máme doma dvě border kolie důchodkyně. Matku a dceru. Zatímco matka Puminka ve svých mladých letech závodila velmi úspěšně v dogfrisbee (Mistryně Evropy v minidistance), její dcera Holka plnila funkci aktivního rodinného parťáka. Puminka oslavila neuvěřitelných 16 let života, Holce táhne na 10 let.

Zatímco Puminka celé dny prospí, je schopná odkráčet na malou procházku, kde se zapomíná a chodí velmi pomalu, Holka je stále aktivní, na procházkách běhá, ale celkově se její kondice poslední rok zhoršila. Navíc působí smutně. Obě jsou stále s velkým apetitem, klinicky zdravé, krom slabšího Puminky srdíčka, ale to už nikdo nespraví.

Přes kamaráda jsme se doslechli o podpůrných tabletkách pro staré psy Sir Anton´s Secret Vet a rozhodli jsme se vyzkoušet na Holce. Po cca čtyřech dnech nastaly změny. Holka ožila! Začala opět vyhledávat na zahradě hračky a být veselá.

Nedalo nám to a přikoupili jsme balení i pro Puminku. Navzdory tomu, že v jejím věku zázraky nečekáme… Osm dní se nic nedělo a pak se to stalo. Puminka na procházce zrychlila, dokonce sama popoběhla, přinesla klacíček (v 16 letech!), navíc máme pocit, že i lépe slyší nebo vnímá (reagovala na auto u silnice, což tak 2 roky nedělá). Půlhodinovou procházku si hezky užívá a zase víc čuchá.

Takže zázraky se sice nedějí, ale Sir Anton´s Secret Vet na nás fungoval velmi dobře a naše dvě důchodkyně doporučují.

Beata Štýbrová, majitelka časopisu Psí sporty

www.psisporty.cz